Traduceri autorizate romana-greaca, greaca-romana!

Traduceri greaca-romana si romana-greaca

Va oferim traduceri autorizate de limba greaca la cele mai inalte standarde, realizate de traducatori autorizati. La Albion (Str Putul lui Zamfir 26, sector 1, Bucuresti) gasiti o varietate mare de servicii de traducere in domeniul afacerilor, medical, tehnic, financiar, IT, samd. Suntem prezenti pe piata serviciilor de traducere inca din 1991 si in tot acest timp am reusit sa stabilim o relatie stransa cu fiecare client in parte, bazata pe comunicare si pe incredere reciproca. Majoritatea traducatorilor de greaca ai Albion Traduceri sunt vorbitori nativi care reusesc sa respecte esenta originala a textului din care se face traducerea. Biroul de traduceri Albion este solutia perfecta pentru a obtine traduceri corecte si calitative efectuate de traducatori profesionisti, intr-un timp foarte scurt!

Interpretariat limba greaca

Spre deosebire de traducerile scrise, interpretariatul se concentreaza in special la felul in care partile implicate se inteleg, si ce anume se poate face pentru a facilita intelegerea si comunicarea dintre parteneri. Fiind un proces “live”, interpretariatul ofera oportunitatea primirii unui feedback. Rolul interpretului de limba greaca este de a se asigura ca toti participantii inteleg exact despre ce este vorba, feedback-ul fiind asadar unul pozitiv. Interpretariatul favorizeaza interactiunea umana, moment in care educatia, cultura si opiniile se intalnesc.

Traducere legalizata de greaca

In general este nevoie de o traducere legalizata atunci cand vorbim de traducerea unor documente oficiale de limba greaca si nu numai (ex: documente de identitate, acte auto, documente emise de instante judecatoresti, sa) Legalizarea traducerilor presupune ca notarul public sa certifice ca semnatura traducatorului de limba greaca este autentica si ca acesta detine o autorizatie valabila emisa de Ministerul Justitiei. Pentru ca timpul dvs este important, efectuam si legalizarea traducerilor! Nu va ramane decat sa ne trimiteti documentul (in original sau prin mail) si in cel mai scurt timp aveti o traducere de limba greaca gata legalizata.

Apostilarea traducerilor de limba greaca

Exista situatii in care o traducerea legalizata nu este suficienta si vi se poate cere apostilarea acesteia. Apostilarea garanteaza recunoasterea oficiala a documentelor, si se poate solicita de catre tarile membre ale Conventiei de la Haga. Dat fiind faptul ca si Grecia face parte din aceasta categorie, este posibil ca majoritatea traducerilor de limba greaca sa necesite apostilare. Intrucat fiecare tara isi apostileaza propriile documente, doar traducerile romana-greaca se supun acestui procedeu. Acest proces necesita timp si cunoasterea in amanunt a etapelor ce trebuie parcurse si a documentelor aferente. Albion Traduceri detine mijloacele necesare pentru a face aceste lucruri pentru dvs intr-un timp foarte scurt!

Greaca este o limba indo-europeana, impartita in mai multe dialecte sistematizate in 4 grupuri: arcado-cipriot, occidental, eolian si ionian-atic.

Dialectul ionic – folosit la scrierea epopeelor homerice, a operelor poetice ale lui Herodot si pentru scrierile despre medicina ale lui Hippocrate, inrudit cu dialectal atic.

Dialectul doric- se vorbea de dorienii din Peloponez, in Creta si Macedonia, in insulele ale Marii Egee precum si in coloniile Siciliei si Italiei de Sud. In dialectul doric sunt scrise odele lui Pindar și ale lui Bacchylide și idilele lui Teocrit.

Dialectul eolic-intrebuintat de eolienii din Eolida, Tesalia si Beotia. In acest dialect si-au scris celebrele lor ode Alceu si poeta Sappho.

 

Istoria, peisajul, cultura si poporul grec au toate o atractie aparte si acest lucru poate fi spus si despre limba greaca, una dintre cele mai puternice limbi ale antichitatii.

Spre deosebire de alte limbi, precum spaniola, engleza, chineza, greaca este vorbita de un numar relativ mic de oameni (aproximativ 11 milioane de vorbitori). Majoritatea vorbitorilor de limba greaca sunt concentrati in tara maternala si in Cipru, insumand aproximativ 80 % din populatie. Greaca este limba filozofiei si a literaturii clasice, devenind mai tarziu o limba religioasa, ceea ce ii sporeste importanta.

Info utile:

Desi importanta acestei limbi este incontestabila, ea nu este foarte raspandita in centrele de educatie nici din Romania nici din alte tari. Asadar, una dintre solutii ar fi sa invatati limba greaca pe cont propriu, asistati de cursuri si dictionare online gratuite, sau manuale si carti de exercitii. Cele din urma insa pot sa se ridice la preturi destul de piperate.

Venim in intampinarea dvs cu un ghid ce contine elementul de baza pentru orice limba: alfabetul.