Traduceri romana-bulgara si bulgara-romana

Garantam o livrare prompta a traducerilor dumnevoastra din limba bulgara in limba romana sau viceversa, pastrand principiile de baza in traduceri : fidelitate si transparenta.

Echipa Albion este formata din traducatori autorizati bulgara-romana precum si dintr-un personal bine pregatit pregatit  sa  ofere suport pe intreg parcursul traducerii. Inca din momentul in care solicitati efectuarea unei traduceri, cererea dumneavoastra este inregistrata in sistem de evaluare, alegand traducatorul potrivit in functie de tipul documentului.

La Albion Traduceri veti gasi intotdeauna traducatori autorizati de limba bulgara, fie ca aveti nevoie de traducerea unui document, fie ca doriti un interpret autorizat.

Localizare de site-uri web, pentru limba bulgara

Cu o echipa de traducatori specializati in limba bulgara (programatori, web designeri si experti in localizare, web), Albion Traduceri realizeaza serviciul de localizare pentru website-uri in limba bulgara, o cerinta raspandita si de actualitate pentru p afacere care isi doreste sa extinda audienta online

Interpretariat autorizat bulgara-romana si romana-bulgara

Interpretul joaca un rol tot mai important in special in cadrul intalnirilor oficiale dintre partenerii care nu vorbesc aceeasi limba. La Albion Traduceri gasiti intotdeauna un interpret autorizat de limba bulgara potrivit pentru solicitarea dumneavoastra.

Cea mai frecventa modalitate de interpretariat solicitata biroului nostru este interpretariatul consecutiv. In acest caz, interpretul asculta discursul si reformuleaza pentru fiecare participant in parte. Acesta trebuie sa stapaneasca excelent atat limba sursa, cat  si limba tinta.

Este foarte important sa mentionati care este scopul interpretariatului pentru care solicitati traducator. Acest lucru este esential pentru ca noi sa alegem traducatorul potrivit, in functie de domeniul fiecarei interpretari in parte.

Legalizarea traducerilor de bulgara-romana si romana-bulgara

Legalizarea unei traduceri de limba bulgara este confirmarea oficiala a autenticitatii semnaturii si stampilei traducatorului autorizat. Traducerile legalizate bulgara-romana sau romana-bulgara sunt necesare pentru a permite utilizarea lor in scopuri oficiale, in tara solicitanta.

Daca aveti nevoie de traduceri legalizate de limba bulgara, suntem pregatiti sa va ajutam !

Apostilarea traducerilor legalizate bulgara-romana

Bulgaria este una dintre tarile semnatare ale Conventiei de la Haga (5 octombrie 1961), motiv pentru care este foarte posibil ca traducerea legalizata sa nu fie suficienta. Fiecare tara isi apostileaza propriile documente,  asadar doar traducerile romana-bulgara pot fi apostilate in Romania. Apostila se aplica atat pe documentul original (daca este cazul) cat si pe traducerea legalizata. Acest proces necesita timp si cunoasterea in amanunt a etapelor ce trebuie parcurse si a documentelor aferente. La biroul nostru puteti realiza toate acestea intr-un timp scurt si la costuri rezonabile.

Limba bulgara

Limba bulgara este o limba indo-europeana, foarte asemanatoare cu limba macedoneana.  Dintre toate limbile slave, bulgara are cea mai veche scriere si utilizeaza alfabetul chirilic, fiind astfel alaturi de greaca, a doua limba oficiala din spatiul Unuinii Europene care utilizeaza un alfabet diferit de cel latin.

Bulgara a fost prima limba slava atestata in scris. Bulgara moderna literara  s-a format in jurul perioadei 1820-1830, cand s-a manifestat un interes crescut pentru educarea populatiei.

Limba bulgara este limba oficiala in Bulgaria si frecvent utilizata in Republica Macedonia, Canada, Grecia, Ungaria, samd; cu un numar total de vorbitori estimat la 9 milioane.

Info utile:

Traduceri in si din limba bulgara realizate de catre vorbitori nativi!

La un moment dat, fiecare dintre noi a avut nevoie de traducerea unui document intr-un mod profesionist si intr-un timp cat mai scurt. 

Realizam traduceri romana-bulgara si bulgara-romana pentru orice tip de document! Nu ezitati sa ne contactati pentru a beneficia in cel mai scurt timp de serviciile unor profesionisti in domeniul traducerilor de limba bulgara.