Traduceri autorizate turca-romana, romana-turca!

Biroul de traduceri autorizate  Albion este un important furnizor de traduceri de romana-turca si turca-romana pentru companiile de stat sau private din Romania, solutiile noastre personalizate de calitate oferindu-ne un  avantaj competitiv in segmentul nostru de piata.

Traduceri autorizate din limba turca

Ne straduim sa obtinem multumirea clientilor si fidelizarea lor prin:

Proactivitatea: Fiecare dintre clientii nostri este important si ne implicam cu devotament in oferirea celor mai bune servicii. Nu dorim sa fim doar simpli furnizori, ci mai curand parteneri de incredere!

Creativitatea: Cheia reusitei in acest domeniu consta intr-o permanenta comunicare cu fiecare client in parte. Transparenta ne va ajuta sa intelegem exact de ce are nevoie clientul, de aici intervin experienta, creativitatea si competentele lingvistice ale traducatorilor nostri de turca.

Atentia: Modul in care este gestionat procesul de traducere este vital pentru obtinerea rezultatelor asteptate.

Traducatorii de limba turca ai Albion Traduceri au calificarea si experienta necesara pentru a aborda orice tip de document: medical, juridic, IT, comercial, de afaceri, etc. In cazul in care va este necesar, oferim serviciile unor vorbitori nativi de limba turca, fie ca este vorba de traduceri scrise, sau de sesiuni de interpretariat.

Interpretariat de limba turca

Aveti nevoie de un interpret de limba turca pentru intalniri de afaceri, delegatii, conferinte, pentru negocierea sau semnarea unui document in cadrul unor institutii? La Albion Traduceri beneficiati intr-un scurt timp de serviciile unui interpret de limba turca pentru a usura intermedierea dintre partile implicate si pentru a se asigura de rezultate satisfacatoare pentru acestea. Indiferent de situatia cu care va intalniti, la biroul de traduceri Albion gasiti cu siguranta interpretul potrivit .

Legalizarea traducerilor in/din limba turca

Unele traduceri din romana in turca sau din turca in romana trebuie legalizate( este necesara autentificarea semnaturii traducatorului autorizat de catre un notar public). Biroul de traduceri Albion ofera si servicii de legalizare notariala, astfel ca  tot ce aveti de facut este sa ne furnizati documentul redactat in limba sursa si veti avea in cel mai scurt timp o traducere  legalizata !

Apostilarea traducerilor de limba turca

Apostilarea garanteaza recunoasterea oficiala prin lege a documentelor, respectiv a traducerilor. Unele tari (semnatare ale Conventiei de la Haga din 5 octombrie 1961) pot cere apostilarea documentelor traduse. Cum Turcia este una dintre aceste tari, este posibil ca unele documente traduse sa necesite apostila. Fiecare tara isi apostileaza propriile documente, asadar doar traducerile din limba romana in limba turca pot fi apostilate. Apostila se aplica atat pe documentul original (daca este cazul), cat si pe traducerea legalizata in turca. Acest proces necesita timp si cunoasterea in amanunt a etapelor ce trebuie parcurse si a documentatiei aferente. Albion Traduceri detine mijloacele necesare pentru a realiza aceste lucruri pentru dvs intr-un timp foarte scurt!

Despre limba turca

Una dintre cele mai mari puteri internationale in Evul Mediu, Imperiul Otoman, stramosul Turciei de astazi s-a extins cu ajutorul a 2 elemente: sabia si limba. Astfel, limba turca a avut un rol crucial in asimilarea multor zone cucerite, intrucat tot ce tinea de comert si relatii internationale erau facute in turca.

Limba turca face parte din marele grup al limbilor altaice si  este vorbita in special in Turcia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Romania si de emigrantii turci din Uniunea Europeana. Numarul vorbitorilor nativi este estimat la 80 de milioane, iar numarul total de vorbitori la 95 de milioane. Limba turca foloseste preponderent sufixele, iar prefixele mai rar. Turca a folosit in decursul timpului, diferite sisteme de scriere: scrierea orhon, alfabetul uigur si alfabetul arab. Cel din urma a fost utilizat pana in 1928, cand presedintele de atunci a Turciei, Mustafa Kemal Atatürk a dispus adoptarea alfabetului latin ca alfabet oficial; acestuia i s-au alaturat literele ı ç ğ ş ö ü. Ca si celelalte limbi turcice, limba turca prezinta insusiri de baza asemanatoare sau identice cu ale limbilor uralice (intre care finlandeza, estona si maghiara).

Nu conteaza de ce cultura  apartineti si ce alte limbi vorbiti, turca va fi probabil o limba greu de invatat. Este de la sine  inteles ca va fi necesar mult exercitiu si ambitie, probabil intr-o masura mai mare comparativ cu invatarea altor limbi “usoare” cum ar fi engleza, spaniola, franceza.

Din punct de vedere gramatical, turca este considerata destul de usoara si regulile ei pot fi asimilate fara greutate, deci nu aici va fi problema princpala. Dificultati vor fi intampinate la ortografia si pronuntia cuvintelor, insa cu un strop de vointa si cu sustinerea unui profesor, o sa reusiti sa obtineti rezultatele dorite.

 

Info utile:

Invatati usor expresii de limba turca! Un mod distractiv si practic de asimilare a unor fraze de baza in turca, cu variante audio si numeroase categorii. Site conceput special pentru a va ajuta sa va construiti un vocabular solid si sa interactionati cu usurinta cu alti vorbitori de turca.

Daca aveti nevoie de traducerea documentelor dvs din limba romana in turca si invers, nu ezitati sa  apelati la serviciile Albion Traduceri. Efectuam traduceri autorizate si interpretariat din turca in romana sau in oricare alta combinatie lingvistica.