Ce nu stiati despre Rusia

Traduceri sector 1
Despre Rusia
http://www.traducerisector1.ro/despre-rusia.html

© 2013 Traduceri sector 1
Home - Contact - Imprint

Cultura Rusiei

Ceaikovski, unul dintre compozitorii cei mai populari ai tuturor timpurilor, a carui lucrari simfonice sau de balet farmeca in continuare ascultatorii de pe toate meridianele a participat la restaurarea muzicii de balet care avea sa devina o creatie in sine. Viata si cariera lui Ceaikovski insa, nu au fost dintre cele mai obisnuite, conturand un destin tipic romantic.

traduceri autorizate limba rusa

Lacul lebedelor- legenda unor printese transformate in lebede de un vrajitor rau, vraja care poate fi spulberata numai prin iubirea unui print.

La o ceasca de ceai...

Servirea ceaiului pentru rusi inseamna mai mult decat o traditie, este un mod de viata. Daca multi occidentali isi incep ziua cu o cafea, rusii prefera ceaiul. In Rusia, ceaiul a aparut in sec XVIII, devenind chiar un simbol. La rusi se foloseste in special un serviciu din portelan in care se serveste ceaiul, impreuna cu fursecuri, miere, lamaie, si un strop de…barfa. Pasiunea pentru bautura aromata i-a determinat pe rusi sa obtina propriul ceai. Astfel,  regiunea Soci este renumita astazi pentru plantatiile de ceai. In satul Uch-Dere se afla un complex de casute-ceainarii, unde se serveste ceai rusesc original.

Descoperiti Rusia...

  • Rusia este cea mai intinsa tara din lume si cu toate astea este doar a opta tara ca numar de locuitori.
  • Conform statisticilor valabile in 2005, Rusia are 13 orase cu peste 1 milion de locuitori.
  • Limba rusa este singura limba oficiala, iar alfabetul oficial este cel chirilic.
  • Biserica Ortodoxa Rusa este biserica crestina dominanta in Federatia Rusa. Islamul este a doua religie importanta a tarii, urmata de alte culte: catolic, iudaic, budist si diferite biserici protestante.

Moscova- Orasul Moscova este capitala primului stat socialist din istoria omenirii, fiind un mare centru industrial, stiintific si cultural al lumii contemporane. Moscova este unul dintre cele mai vechi orase ale tarii (prima mentiune documentara dateaza din anul 1147) si s-a dezvoltat ca un oras cetate. De Moscova se leaga Rascoala armata din decembrie 1905 care a reprezentat punctul culminant al primei revolutii ruse. Capitala rusa se intrece pe sine in proiecte arhitecturale futuriste, printre care amintim: “Russia Tower”, cea mai inalta cladire a Europei, cladirea turn “Federation Tower”, cei 7 zgarie nori numiti “Surorile Stalin”, samd.

Kremlin- Kremlin-ul este partea mai veche a Moscovei contemporane, simbolul absolut al puterii Rusiei si locul unde au domnit marii printi, tari si in ultimele decenii presedinti.

Dupa invazia lui Napoleon in Rusia in 1812, fortele franceze au ocupat Kremlin-ul, cu intentia de a-l distruge. Cladirea Arsenal si alte cateva portiuni din zid au fost distruse, precum si Palatul Facets si cateva biserici. Restaurarile au durat 3 ani sub supravegherea lui Osip Bove.


Piata Rosie- Piata Rosie a fost scena multor evenimente istorice, oferindu-i o valoare speciala. Fiecare cladire din piata are o istorie bogata. Mausoleul lui Lenin contine trupul conservat al lui Lenin, fondatorul Uniunii Sovietice. In apropiere se afla Catedrala Sfantul Vasile considerata simbolul orasului. Biserica adaposteste mormantul Fericitului Vasile (sec al XV-lea) care este patronul catedralei. Numita si catedrala Mijlocirii Maicii Domnului, aceasta a fost construita pentru a marca campania victorioasa a lui Ivan cel Groaznic impotriva tatarilor din Hanatul de Kazan.

Galeria Tretyakov- Unul dintre cele mai mari muzee ale lumii, aceasta gazduieste o valoroasa colectie de icoane rusesti, precum si cele mai faimoase lucrari ale artistilor rusi moderni ca Ilya Repin.

Parcul Gorki- Este cel mai cunoscut parc din Moscova, un loc preferat de rusii de toate varstele. Cuprinde numeroase cafenele si alte locuri perfecte pentru relaxare.

Cultura Rusiei- Cultura rusa este atat de bogata si variata, incluzand capodopere ale literaturii universale (Tolstoi, Dostoievski, Gogol, Puskin sunt doar cateva nume) precum si o istorie cinematografica importanta sau muzica atat traditionala cat si moderna.

Piotr Ilici Ceaikovski este unul dintre cei mai faimosi compozitori ai Rusiei si ai lumii. Printre principalele lucrari care au imbogatit cultura universala, amintim: Simfonii, uverturi, concerte pentru pian si vioara, balete, s.a. Din ultima categorie fac parte “Lacul lebedelor” si  “Spargatorul de nuci.”