Portugalia-tara eternei primaveri

Traduceri sector 1
Despre Portugalia
http://www.traducerisector1.ro/despre-portugalia.html

© 2013 Traduceri sector 1
Home - Contact - Imprint

10 atractii ale orasului Lisabona

O capitala pe tarmul oceanului, intr-un insorit peisaj sudic; amintiri vii din Epoca Marilor Descoperiri Geografice; arta care se intinde din palate pana in strada, din manastiri pana in metrou – cred ca e destul ca sa va stimuleze dorinta de a vizita capitala Portugaliei. Iar odata ajunsi acolo o sa mai gasiti zeci de alte atractii si o sa va faceti singuri propria colectie de mici descoperiri geografice, artistice si gastronomice.

Muzica dorului- Fado

Fado (provenit din latinescul fatum-destin sau soarta) este numele unui gen muzical interpretativ si melodic care isi are originea in Lisabona la inceputul secolului 19. Acest gen combina ritmurile sclavilor africani si cele ale muzicii traditionale portugheze.

Fado este caracterizat prin melodii melancolice si versuri tanguitoare, cu referire la mare, la trecutul maritim glorios si/sau la viata saracilor. De asemenea, acest gen este asociat cu termenul portughez “saudade” (tanjirea dupa ceva, dorinta puternica); foarte aproape de semnificatia cuvantului romanesc dor.

Daca aveti neclaritati si doriti mai multe informatii, nu ezitati sa ne contactati. Va stam la dispozitie non-stop, iar pentru noi fiecare dintre clienti conteaza si va fi tratat cu atentie maxima!

Portugalia-tara eternei primaveri

Portugalia sau Republica Portugheza este o tara situata in extrema sud-vestica a Europei, care se invecineaza cu Oceanul Atlantic si Spania. Portugalia este cu siguranta unul dintre obiectivele turistice de top pentru turistii de pretutindeni. Populatia diversificata, mancarurile delicioase si localurile animate creeaza acel loc plin de culoare care atrage atat de multi vizitatori.

Portugalia este cunoscuta si sub numele de tara celor 3 F: Fotbal, muzica Fado si orasul Fatima, unul dintre cele mai importante orase de pelerinaj ale crestinatatii. Aceasta tara se aseamana cu o galerie de arta datorita peisajelor in culori vii, pastelate.

Lisabona, capitala Portugaliei freamata la tot pasul de istorie fiind unul dintre cele mai frumoase si accesibile capitale europene.

Un alt loc ce merita vazut este orasul Evora, unul dintre cele mai frumoase si incantatoare orase ale Portugaliei. Este un adevarat muzeu in aer liber cu un numar impresionant de  buticuri cu suveniruri, restaurante, precum si alte locuri unde turistii se pot relaxa. In Evora, Batalha si Alcobaça cladirile vechi sunt trecute pe lista UNESCO, asadar, daca va pasioneaza monumentele nu uitati sa popositi in aceste locuri pentru a va incanta privirea si sufletul.

Portugalia este si gazda multor festivaluri si evenimente culturale. Este locul perfect pentru ca orice vizitator sa vada cultura populara portugheza la ea acasa si sa-i cunoasca mai bine pe localnici si modul de viata al acestora.

Fatima, minunea din inima Portugaliei

Fatima este un nume tulburator care ascunde unul dintre marile mistere ale secolului XX. A curs multa cerneala in jurul acestui nume, dar marile enigme inca persista. Loc sacru, simbol al crestinatatii, loc de pelerinaj pentru acestia dar si pentru cei manati de curiozitate.Astfel, acesta este unul dintre cele mai cunoscute locuri de pelerinaj, atragand un numar mare de vizitatori.Fatima este renumita pentru altarul numit Basilica Sfintei Fecioare a Rozariului, construit pentru a comemora evenimentele din 1917 cand 3 copii au pretins ca au vazut-o pe Maica Domnului din Fatima. Biserica a aprobat veridicitatea acestui eveniment, declarandu-l “demn de crezut”.


Luís de Camões- Poetul national al Portugaliei si unul dintre clasicii literaturii universale. Maiestria operelor sale a fost comparata cu cea a lui Homer, Vergilius si Dante.

Camões a scris elegii, ode si sonete. Capodopera sa cea mai de seama este Os Lusíadas (Lusiadele). Este o opera epica de mari proportii, influentata de Odiseea, ce relateaza descoperirile si cuceririle portugheze.

Ca semn de apreciere pentru operele sale:

  • Ziua Nationala a Portugaliei este pe 10 iunie, data la care s-a stins marele scriitor
  • In 1989 s-a instituit Premiul Camões pentru literatura
  • Un crater de pe Mercur ii poarta numele