Descoperiti tara lalelelor...

Traduceri sector 1
Despre Olanda
http://www.traducerisector1.ro/despre-olanda.html

© 2013 Traduceri sector 1
Home - Contact - Imprint

Podul Erasmus

 

Podul Erasmus, sau cum i se mai spune, Lebada, este una dintre constructiile reprezentative ale orasului, ridicat in 1998. Acesta are o inaltime de 139 m si o lungime de 808 m, oferind prin grandoarea sa o priveliste deosebita asupra orasului.

Daca aveti neclaritati si doriti mai multe informatii, nu ezitati sa ne contactati. Va stam la dispozitie non-stop, iar pentru noi fiecare dintre clienti conteaza si va fi tratat cu atentie maxima!

Tara lalelelor...

Sub denumirea oficiala de Regatul Tarilor de Jos, Olanda este situata in apusul Europei, intre Germania si Belgia, invecinandu-se cu Marea Nordului. Capitala Olandei este Amsterdam, importante sunt si orasele Rotterdam si Haga. In tara traiesc aproape 16 milioane de locuitori, 83% din ei sunt olandezi bastinasi, restul de 17% sunt de diferite nationalitati  (turci, marocani si diferite nationalitati din rasaritul Europei).

Economia Olandei este una prospera si deschisa, intr-o mare masura dependenta de comertul exterior. Este caracterizata prin relatii economice stabile, somaj si inflatie moderate.

Olanda este considerata de secole  tara florilor, mai ales pentru lalelele sale. Aceasta are un climat potrivit pentru cultura florilor timp de mai bine de jumatate de an, motiv pentru care a dezvoltat o industrie de proportii, in care aceste produse atat de delicate si pretentioase sunt gazduite. O traditie istorica in Olanda, cultivarea florilor a inceput sa fie tot mai importanta din 1950, sprijinind diversificarea ofertei. Astfel, Olanda s-a  impus pe piata mondiala ca principalul exportator de flori si plante ornamentale.

In estul Olandei se intinde zona numita si “inima verde”, faimoasa pentru numeroasele parcuri, muzee si palate. Principalele obiective turistice sunt: Oude Kerk, o biserica inconjurata de casute in stil gotic renascentist; Dam Square, situat in centrul orasului, Artis Zoo, cea mai veche gradina zoologica din Olanda, samd.

Rotterdam este al doilea oras ca importanta din Olanda, fiind in acelasi timp si cel mai mare port din Europa. Este cunoscut pentru celebrul pod Erasmus si pentru numeroasele cladiri istorice.

Olanda este un amestec imbientor de traditie,  sub forma morilor de vant si a lalelelor incadrata in ritmul rapid al vietii europene moderne. Principalele atractii turistice:

  • Galeriile si muzeele din Amsterdam, care contin unele din cele mai marete opere de arta, inclusiv cele de Rembrandt, Van Goh si Verneer.
  • Admirati Olanda in miniatura la Madurodam, printr-o macheta a regiunilor tarii la scara 1/25.
  • Admirati lalelele Olandei, cele mai spectaculoase fiind la Haarlem, la 20 km de vest de Amsterdam.
  • Vizitati comerciantii de diamante din Amsterdam. Cel mai cunoscut este Gassan, unde va puteti alege pietrele care se monteaza pe loc.

Lalelele

Delicate si primavaratice, lalelele sunt fara indoiala cele mai populare flori. Cunoscute inca de pe vremea persanilor, au fost mentionate de catre Khayyam in scrierile sale din anul 1200. Denumirea genului deriva de la turcescul "tulbend" care inseamna turban, cuvant folosit adesea pentru a descrie forma lor. Cea mai mare cultivatoare de lalele este Olanda, datorita conditiilor climatice favorabile, care a permis ca tehnica acestei culturi sa atinga cea mai inalta treapta intr-un timp foarte scurt.

Desi lalelele sunt adesea asociate cu Olanda, cultivarea comerciala a acestora a inceput in imperiul otoman. Din persana (Laleh) cum este de asemenea numit in Iran si Turcia este o floare gasita in special in zonele aride din Africa, Asia si Europa. Se caracterizeaza prin simplitate si culori vii care invioreaza orice incapere!