Descoperiti minunatiile din Tara Sfanta

Traduceri sector 1
Despre traduceri in ebraica
http://www.traducerisector1.ro/despre-israel.html

© 2013 Traduceri sector 1
Home - Contact - Imprint

Hag Pesach Semeach, Paste fericit!

 

Menorah este descris in Biblie ca un candelabru de aur cu 7 brate. Acesta este simbolul iudaismului din cele mai vechi timpuri si emblema de pe stema statului Israel. Menorah-ul simbolizeaza ramurile cunoasterii umane, calauzite de lumina Domnului (lampa centrala). De asemenea mai simbolizeaza si cele 7 zile in care a fost creata lumea, lampa din mijoc fiind Sabbath-ul.

Daca aveti neclaritati si doriti mai multe informatii, nu ezitati sa ne contactati.

Va stam la dispozitie non-stop.

In pelerinaj in tara sfanta...

O tara din Orientul Mijlociu, situata pe coasta estica a Marii Mediterane. Populatia Israel-ului este predominant evreiasca, cu o minoritate araba consistenta. Israelul este un stat dezvoltat,  cu o economie moderna, in care un rol important il joaca sectorul financiar bancar si cel turistic.

Pesach

Pesach-ul a fost celebrat prima data de evrei la dorinta Domnului. Pesach inseamna in limba ebraica protectie si incepe de fiecare data in a 15a zi a primei luni a anului ebraic (nissan), luna care inseamna de altfel inceperea primaverii. Datorita faptului ca ziua la evrei incepe la apusul soarelui, sarbatoarea dureaza 7 zile si 8 nopti.

Pesach, denumita si “Sarbatoarea libertatii” marcheaza sfarsitul sclaviei evreilor in Egipt acum peste 3000 de ani si nasterea poporului evreu.

In primele 2 zile se citeste din Haggadah, o culegere de pasaje din Torah si din scrierile rabinilor, care descriu exodul din Egipt. De asemenea, se beau 4 pahare de vin (simbol al eliberarii) si se mananca legume amare, ca amintire a vietii amare din Egipt, povestita si amintita la masa festiva.

La masa festiva se mananca utilizand farfurii si tacamuri pastrate special pentru cele 2 ocazii esentiale: Hanukkah si Pesach.

In ultima zi, se aprind lumanari la morminte si se impart painici sau colacei din aluat nedospit, mere, nuci si dulciuri.


Ierusalim

Ierusalim (ירושלים) este un vechi oras din regiunea istorica Palestina (pentru evrei si crestini “Tara Sfanta”, sau “Tara lui Israel”), situat in Orientul Mijlociu.

Ierusalim-ul este capitala oficiala a Israel-ului si sediul presedintelui, al guvernului si al parlamentului acestui stat si  unul din cele mai importante centre cultural-religioase din lume. Istoria Ierusalimul-ui este lunga, tumultoasa si dramatica.Vechile pietre ale orasului sunt marturia unei istorii milenare, numeroase asezari istorice, altare si locuri de rugaciune a evreilor, crestinilor care locuiesc pe aceste meleaguri.

Tel Aviv

Tel Aviv-ul este dupa Ierusalim cel mai mare oras din Israel, centru economic, de afaceri si cultural. In 1909 a luat fiinta in mod oficial si in iunie 2005 a fost desemnat de catre UNESCO si inclus in lista cu asezaminte ce apartin patrimoniului cultural mondial. Cu aceasta ocazie, Tel Aviv-ul a devenit parte integranta din lista celor 690 de asezaminte din intraga lume cu o valoare exceptionala pentru cultura umanitatii, ca de exemplu Tagj Maahal din India si Piramidele din Egipt.

Orasul reprezinta un mix de curente, apartinand miscarii avangardiste si creaza o simbioza care conduce la un bogat si diversificat limbaj arhitectonic local, fara pereche in alte centre de acest stil.