Calatorie in Grecia antica

Traduceri sector 1
Despre Grecia
http://www.traducerisector1.ro/despre-grecia.html

© 2013 Traduceri sector 1
Home - Contact - Imprint
traduceri greaca-romana si romana-greaca

Literatura Greciei

Homer a fost un poet grec legendar caruia i se atribuie scrierea Iliadei si Odiseei. Exista o dezbatere cu privire la existenta lui Homer, unii considerand ca acesta ar fi numele dat unuia sau mai multor poeti care cantau materiale de epopee traditionale.

Iliada-Tema epopeei o reprezinta razboiul Troiei, o confruntare intre ahei si troieni si aliatii acestora, fiecare parte fiind sustinuta de diverse divinitati (Atena, Poseidon, Apollo). Dupa 10 ani de razboi, aheii devin victoriosi gratie lui Ahile care il ucide pe conducatorul troian in lupta directa.

Odiseea- Scrisa in a doua jumatate a secolului VIII i.Hr, Odiseea este una dintre cele mai vechi si renumite opere literare din mitologia antica. Aceasta prezinta peripetiile regelui Odiseu si ale insotitorilor lui pe drumul de intoarcere acasa, dupa razboiul troian. Bazat pe aceasta epopee, termenul de “odisee” desemneaza in multe limbi o ratacire plina de peripetii.

traduceri greaca-romana si romana-greaca realizate de traducatori autorizati

  traducatori autorizati de limba greaca
Daca aveti neclaritati si doriti mai multe informatii, nu ezitati sa ne contactati. Va stam la dispozitie non-stop, iar pentru noi fiecare dintre clienti conteaza si va fi tratat cu atentie maxima!

Grecia (sau Republica elena) este o tara din sud-estul Europei, membra a Tratatului Nord-Atlantic, Uniunii Europene si a zonei euro. Considerata de multi drept leaganul civilizatiei occidentale, Grecia are o istorie lunga si bogata. Faptul ca este un paradis turistic a devenit un cliesu, bazat insa pe calitatea reala a turismului grecesc. Grecia este o tara de mare interes cultural, influentata de pozitia sa la intersectia dintre Est si Vest, precum si de multele meserii ale grecilor de-a lungul istoriei. Grecii din insule si din Grecia sunt deosebiti de mandri de cultura din tara lor si vorbesc despre ea cu o pasiune intensa, cu un sentiment privind cultura ca fiind o definitie a etniei lor. Incepand cu templele, insulele si terminand cu literatura, orice vizitator va fi incantat si ii va ramane bine intiparit in memorie tot ceea ce reprezinta cultura si istoria Greciei.

Din punct de vedere geografic, Grecia se intinde pe o regiune muntoasa, inconjurata de o multime de insule micute. Unele dintre cele mai renumite insule sunt: Mykonis, Creta si Rodos si Santorini.

In afara peisajelor care taie respiratia, Grecia este una dintre tarile cu cea mai veche istorie din Europa. Grecia antica dateaza din 3000 i. Hr. pe vremea cand infloreau civilizatiile cicladica, minoana si miceniana.

Religia este prezenta in multe sectiuni ale societatii elene. De exemplu biserica ortodoxa este prezenta in sectorul educational, copiii avand cursuri religioase obligatorii si se roaga in fiecare dimineata inainte de a incepe orele in toate scolile, private sau publice.

Literatura antica a patrimoniului Greciei cuprinde poezie, teatru, filozofie si tratate istorice. Homer (secolul 9 I.Hr.), autorul Iliadei si Odiseei, a fost cel mai mare scriitor antic al Greciei. Primul scriitor calator a fost Pausanias, care, in al doilea secol I.Hr., a scris Ghidul spre Grecia. Sapho (care a trait pe insula Levos in secolul 5 I.Hr.) este faimoasa pentru poeziile de dragoste dedicate femeilor.

De asemenea, muzica greceasca este de o diversitate de necrezut, datorita asimilarii creative a diferitelor influente culturale estice si vestice ale Europei si Asiei. Muzica are o lunga istorie datand inca din antichitate. In aceea perioada muzica ,dansul si poezia erau inseparabile si au jucat un rol important in viata de zi cu zi.


Atena, orasul care nu doarme niciodata...

Capitala Greciei, Atena devine in secolul V i.Hr. cel mai stralucit centru economic, politic si cultural. Se spune despre Atena, capitala Greciei  ca ar fi orasul care nu doarme niciodata. Total adevarat.  Atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte, in Atena nu aveti cum sa va plictisiti.De asemenea, Atena este unul dintre centrele lumii in ceea ce priveste cercetarea arheologica, sustinuta de cateva institutii pentru cercetarea vestigiilor istorice.

Cele mai importante atractii turistice din zona sunt:

  • Templul lui Zeus
  • Parteionul, templu dedicat zeitei Atena, a carei statuie de marmura vegheaza cu maretie turistii curiosi
  • Diferite muzee (Muzeul National de Arheologie, Muzeul Acropole, Agora, etc)
  • Teatrul lui Dionis
  • Plaka, unul dintre cele mai frumoase zone ale orasului, loc ideal pentru cumparaturi si plimbari

Gastronomia in Atena

In Atena, ca de altfel in intreaga Grecie, exista multe restaurante in care puteti servi din specialitatea tarii. Printre acestea se numara: lasagna, pregatita in diverse feluri, souvlaki, mancarurile pe baza de fructe de mare sau branza feta insotita de maslinele verzi. Puteti degusta din specialitatile de licori: celebrul whisky Metaxa sau Ouzo (bautura de culoare transparenta, cu gust mentolat, peste care se pun cuburi de gheata transformand-o intr-o bautura de culoare alba).

Bucataria greceasca foloseste din belsug ulei de masline, cereale, peste, fructe de mare, iaurt si vin. Grecia este celebra prin varietatea sa de produse de patiserie, branzeturi si pentru numeroasele tipuri de paine si vin. Cele mai populare feluri din bucataria greceasca sunt salata greceasca, trahanas (un fel de supa cu iaurt), precum si dulciuri originale grecesti: prajiturile cu migdale, sirop si miere.

Daca optati sa incercati una dintre aceste mancaruri, solutia ar fi sa optati pentru terasele de pe langa port, un loc plin de veselie si buna dispozitie.