Descoperiti fabuloasa China

Traduceri sector 1
Despre traduceri in chineza
http://www.traducerisector1.ro/despre-china.html

© 2013 Traduceri sector 1
Home - Contact - Imprint

Made in China...

  China se afla in topul preferintelor turistilor, datorita minunatiilor pe care aceasta  le ofera. De la tabloul fascinant al Tibet-ului, la structurile imperiale din Beijing, de la caligrafia chineza (considerata cea mai importanta forma de “arta vizuala” a Chinei) la faimoasa bucatarie chinezeasca….totul compune o imagine de neuitat pentru cei care o viziteaza.

  traduceri autorizate chineza-romana

Patrimoniul literar al Chinei este imens, dar din pacate, bariera lingvistica il face inaccesibil pentru cei din Vest. Teatrul chinezesc ofera o varietate mare de arte…muzica, acrobatiile, dansul si artele martiale jucand un rol important pe scena teatrului.

traduceri autorizate romana-chineza

O calatorie in inima Chinei...

Cu putina curiozitate si indrazneala pornim intr-o calatorie in China, o tara a contrastelor…Tehnologia avansata si zgarie-norii se impletesc cu simplitatea  oamenilor si spiritul de conservare a valorilor traditionale....

China este a treia tara ca marime din lume, dupa Canada si Rusia. Beijing, capitala Chinei este cel mai important centru comercial, cultural, politic si educational. Desi este unul dintre orasele antice ale Chinei, in prezent se afla in topul celor mai dezvoltate din lume, cu cea mai atractiva economie si cu numeroase cladiri zgarie-nori si centre comerciale imense si aglomerate.

Printre simbolurile Chinei se numara: Piata Tianamnem (cea mai mare piata centrala), Templul Raiului, Opera din Beijing si nu in ultimul rand, Marele Zid Chinezesc. Acesta din urma reprezinta unul dintre cele mai grandioase constructii ale civilizatiei umane. Constructia a inceput in timpul dinastiei Ming, lungimea la care ajunge in zilele noastre fiind de 6700 de km. Marele Zid Chinezesc a fost inscris pe lista Patrimoniului Cultural Mondial inca din anul 1987.

Hong Kong este o zona administrativa si una dintre cele mai moderne si vizitate metropole din Asia. Ca unul dintre liderii mondiali ai centrelor financiare internationale, Hong Kong are o economie de intretinere capitalista, caracterizata de fiscalitate redusa si comert liber. Hong Kong este frecvent descris ca un punct de intalnire dintre: “est si vest”, reflectand un mix cultural deosebit. Supranumit si “centru de divertisment”, Hong Kong ofera o multime de posibilitati de recreere si distractie, fiind de asemenea o destinatie perfecta pentru impatimitii sporturilor, fiind gazda Jocurilor Olimpice in 2008.

Beijing, capital Chinei, cel mai important centru economic, cultural, politic, si unul din cele 6 orase antice ale Chinei (impreuna cu Xian, Luoyang, Hangzhou, Nanjing si Kaifeng). In prezent, Beijing-ul este un oras al secolului 21 in toata puterea cuvantului, cu zgarie-nori, centre comerciale aglomerate, dar daca doriti sa experimentati viata traditionala, mergeti intr-o ceainarie, la targuri, la temple si mai ales luati un loc la Opera din Beijing. Aceasta din urma are o vechime de peste 200 de ani, fiind una dintre cele 3 mari sisteme teatrale din lume. La inceput, reprezentatiile puteau fi urmarite doar de membrii familiei regale, ca mai apoi sa fie deschisa publicului.


Curiozitati despre China

  • China este pe locul 3 in topul celor mai mari tari din lume, cu un sfert din populatia pamantului traind aici.
  • Shanghai, principalul centru industrial chinez, este cel mai mare oras al Chinei cu 17.420.000 de locuitori.
  • Bicicleta este principalul mijloc de deplasare pentru chinezi. In fiecare an, in aceasta tara se fabrica peste 17 milioane de biciclete.
  • Wushu este o straveche arta martiala chineza. Acest exercitiu dezvolta corpul si mintea.
  • Panda urias traieste in padurile de bambus din China centrala si vestica. Au supravietutit atat de putini, incat au devenit un simbol universal pentru conservarea faunei.
  • Economia Chinei a crescut in ultimii 10 ani de 7 ori mai repede decat cea a Statelor Unite: 316% fata de 43%.
  • Cel mai rapid tren din America este de doua ori mai incet decat cel mai rapid tren din China (241 km/h fata de 486 km/h).
  • China are cel mai mare mall din lume, insa pana in 2005 a fost gol in proportie de 99%.
  • Daca investesti in actiuni chinezesti, ai mari sanse sa finantati, de fapt guvernul chinez. Asta pentru ca 8 din 10 companii listate la bursa de la Shanghai, de exemplu, sunt detinute de stat.