Informatii interesante din tara coridelor

Traduceri sector 1
Despre Spania
http://www.traducerisector1.ro/curiozitati-despre-spania.html

© 2013 Traduceri sector 1
Home - Contact - Imprint

Biroul de traduceri spaniola Albion:

Numai la  biroul de traduceri Albion (sectorul 1, Str. Putul lui Zamfir nr.26, Bucuresti) gasiti:

 • O echipa de profesionisti care identifica in mod corect necesitatile dvs si va ofera solutia  potrivita!
 • Vorbitori nativi de limba spaniola care garanteaza lucrari de calitate si respectarea tuturor detaliilor si rigorilor cerute de aceasta limba!
 • Traduceri caracterizate prin: corectitudine, cursivitate, calitate
 • Servicii de interpretariat simultan de limba spaniola, prin telefon sau video, pentru a va garanta succes in cadrul intanirilor de afaceri, conferintelor si nu numai!
 • Preturi competitive

Gloria Estefan

 • O cunoasteti  cu siguranta, o voce inconfundabila si o prezenta placuta. Foarte multi au crescut si s-au regasit in versurile melodiilor sale. Ce este mai putin stiut de marea majoritate a oamenilor, este faptul ca Estefan a lucrat ca si translator de limba spaniola si limba engleza la Departamentul Vamal din Aeroportul International din Miami.
 • Accesand site-ul canteretei, patrundeti in lumea plina de stralucire pe care o vedeta o traieste in lumina reflectoarelor.

Arta spaniola

“Muzica recompune spiritele frante si usureaza greutatile cauzate de spirit. “ Asa suna un citat al celebrului Miguel de Cervantes, considerat simbolul literaturii spaniole…..autorul celei mai valoroase opere ale literaturii universale.

Miguel de Cervantes a cultivat intr-un stil original speciile narative obisnuite in a doua jumatate a secolului al XVI-lea: nuvela bizantina, nuvela pastorala, nuvela picaresca, satira lucianesca si miscelaneul. A reinnoit specia literara denumita "novela" care inseamna atunci o povestire scurta, bazata nu pe retorica ci pe studiul psihologic.

Cervantes s-a straduit sa ajunga un poet bun, desi spre sfarsitul vietii se indoia de abilitatile sale. S-au pierdut sau nu au fost identificate inca aproape toate poeziile care nu au fost incluse in nuvelele sau operele sale dramatice.

traducere spaniola romana

Daca sunteti vorbitori de spaniola si sunteti interesati sa aflati mai multe informatii cu privire la viata si operele lui Cervantes, o puteti face accesand aceasta pagina care ii este dedicata.

Spania

 • Un ghid interactiv in lumea fascinanta a Spaniei si istoriei acesteia…cu informatii utile pentru cei care doresc sa viziteze sau chiar sa se stabileasca permanent in Spania.
 • Locatii renumite, sistem legal, geografie, suport pentru tineri si varstnici si multe alte articole ajutatoare va sunt la indemana prin intermediul acestui site.
Daca aveti neclaritati si doriti mai multe informatii, nu ezitati sa ne contactati. Va stam la dispozitie non-stop, iar pentru noi fiecare dintre clienti conteaza si va fi tratat cu atentie maxima!

Spania este, prin prisma asezarii sale geografice, o tara unica si un punct de intalnire intre est si vest. Diversitatea culturala si amestecul de civilizatii si-au gasit aici un loc ideal, adunand elemente de nou si vechi deopotriva.

Lucruri pe care nu le stiai despre Spania:

 • Cel mai vechi restaurant din lume (Casa Botin) este in Madrid si a fost deschis in 1725
 • Spania este statul european cu cei mai multi kilometri de autostrada, urmat de Germania
 • Spaniolii au inventat siesta (somnul de dupa amiaza); intre orele 14-17, majoritatea angajatilor au pauza de somn sau odihna
 • Bautura alcoolica Sherry provine din localitatea andaluza Jerez de la Frontera
 • Spaniolii au inventat cocktailurile Molotov, folosite prima data in Razboiul Civil din Spania in perioada 1936-1939

Cultura spaniola este un  amestec de traditii si influente diverse, de la cele latine si iberice la cele ale universului Islamic. Este o lume plina de minoritati cu o istorie indelungata si un izvor nesecat de cultura: pictori, arhitecti, scriitori, compozitori, etc.

Printre numele cu sonoritate pentru intreaga lume culturala se inscrie Miguel de Cervantes. Romancier, poet si dramaturg, Miguel de Cervantes (n.29. septembrie 1547- d.22 aprilie 1616) este considerat simbolul literaturii spaniole, cunoscut in primul rand ca autorul romanului „El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha” („hidalgo” este un reprezentant al micii nobilimi).

Cervantes a cultivat intr-un stil original speciile narative obisnuite in a doua jumatate a secolului al XVI-lea: nuvela bizantina, nuvela pastorala, nuvela picaresca, nuvela „morisca” (in care se idealizeaza relatiile dintre mauri si crestini), satira lucianesca si miscelaneul.

Supranumit si "principele ingeniozitatii", Cervantes a fost autorul multor opere valoroase ale literaturii universale, servind drept exemplu pentru scriitorii acelor vremuri.

Printre cele mai cunoscute opere ale sale se numara: Don Quijote de la Mancha, La Galatea, Novelas ejemplares, Los trabajos de Persiles y Sigismunda, etc. De asemenea, teatrul a fost o mare vocatie pentru Cervantes, insa din pacate pentru el succesul in acest domeniu a fost unul efemer. Asta deoarece a fost contemporan cu Lope de la Vega, al carui formule dramatice mult mai indraznete i-au facut pe impresari sa desconsidere comediile cervantine.

Curiozitati:

 • Se spune ca Miguel de Cervantes si William Shakespeare au decedat in aceeasi zi
 • Primul ministru israelit David Ben Gurion a invatat spaniola pentru a putea citi "don Quijote" in limba originala
 • Nu exista imagini reale ale lui Cervantes ci doar picturi bazate pe descrierile fizice pe care autorul insusi le-a sugerat in scrierile sale

O alta personalitate stralucita in peisajul artistic este Pablo Picasso, “maestrul tablourilor cubiste”, care gratie simtului sau inovator este considerat cel mai renumit pictor al secolului al XX-lea.


Coridele in Spania

Pentru a completa atmosfera spaniola, dorim sa amintim de corida, ca parte fundamentala a culturii, imbogatita de istorie, gastronomie, obiceiuri, costumele traditionale, arta flamenco, etc.

Blamate de unii, coridele sunt considerate un produs al artei pure in Spania si reprezinta victoria omului asupra unuia dintre cele mai de temut animale: taurul.

Originele coridelor dateaza din secolele al XVI-lea si al XVIII-lea, foarte sprijinte pe atunci de Casa de Austria. Sezonul coridelor incepe in Duminica Invierii si tine pana in toamna in ziua Sfintilor Mihail si Gavril, in Spania San Miguel.

Toti participantii la corida se numesc toreadori  insa cel care aplica lovitura de gratie este matadorul, care dupa fiecare victorie taie urechile taurului si le prezinta publicului.

O corida cunoaste 4 etape:

 • In prima etapa, intra in ring  “vara” care testeaza si slabeste puterea taurului cu niste sabii speciale
 • Intra apoi in ring  „los tercios de banderillas”, care testeaza starea animalului
 • In a treia faza (muletas) matadorul si taurul stau fata in fata in ring
 • Ce-a de-a patra etapa este destinata premiilor, sau etapa de apreciere a publicului. Matadorul este primit cu urale si trandafiri daca evolutia sa a fost spectaculoasa sau ignorant daca nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor publicului

Mexic (México in spaniola), situat in America de Nord este cea mai populata tara vorbitoare de spaniola din lume. Capitala, Ciudad de Mexico ( Mexico City) este una dintre cele mai mari metrople, caracterizata prin agitatie, zgomot, aer poluat, dar si un patrimoniu cultural bogat, aceasta fiind construita pe ruinele capitalei antice ale aztecilor, Tenochtitlan.

Nimic nu evidentiaza sufletul oamenilor ca muzica, iar Mexic are multe stiluri de muzica. Puteti gasi mariachi in faimoasa Plaza de Garibaldi. Sau poate doriti sa ascultati muzica romantica despre dezamagirea in dragoste cantata de o chitara spaniola sau cum o numesc mexicanii : musica tropical.

5 Mai 1862….ziua in care armata mexicana a infrant trupele franceze in batalia de la Puebla, eveniment  sarbatorit an de an in stil mexican cu o atmosfera autentica de fiesta. Aceasta sarbatoare este indragita de tot mai multa lume, in special datorita spiritului latin, sud american, plin de vivacitate si veselie. Plaza de la Constitution este locul care gazduieste cele mai importante festivaluri dar si proteste organizate de locuitori, fiind cunoscuta in trecut drept monumentul independentei.