Ce nu stiati despre Italia...

Traduceri sector 1
Despre Italia
http://www.traducerisector1.ro/curiozitati-despre-italia.html

© 2013 Traduceri sector 1
Home - Contact - Imprint

Biroul de traduceri italiana Albion:

Numai la  biroul de traduceri Albion (sectorul 1, Str. Putul lui Zamfir nr.26, Bucuresti) gasiti:

 • O echipa de profesionisti care identifica in mod corect necesitatile dvs si va ofera solutia  potrivita!
 • Vorbitori nativi de limba italiana care garanteaza lucrari de calitate si respectarea tuturor detaliilor si rigorilor cerute de aceasta limba!
 • Traduceri caracterizate prin: corectitudine, cursivitate, calitate
 • Servicii de interpretariat simultan de limba italiana, prin telefon sau video, pentru a va garanta succes in cadrul intanirilor de afaceri, conferintelor si nu numai!
 • Preturi competitive
Pentru un dictionar de limba italiana, cu ortografie si pronuntie, accesati acest link.

Considerata cea mai renumita opera din istoria picturii, Mona Lisa este faimoasa pentru zambetul enigmatic dar si pentru mesajele pe care se presupune ca le ascunde privirea sa. O sursa de inspiratie pentru lumea culturala, un subiect de cercetare stiintifica sau pur si simplu o pictura misterioasa, tabloul Mona Lisei este gazduit de muzeul Luvru din Franta fiind vizitat de o multime de turisti pasionati sau nu de arta.

traduceri italiana sector 1

Andrea Bocelli este unul dintre cele mai iubite personalitati. Muzica si talentul lui Bocelli ingroasa si acum randurile publicului sau fidel. Capacitatea de a se adapta si de a se adresa diverselor tipuri de audienta, il fac atat de dorit si apreciat.

Italia este cunoscuta pentru monumentele sale, pentru izvorul cultural pe care il reprezinta, stilul de viata, eleganta si stil. Printre numele sonore pe care le rostim datorita Italiei, se numara Leonardo da Vinci. Pictor, sculptor, arhitect si om de stiinta, si-a pus amprenta ca deschizator de drumuri in artele plastice si in universul cultural pana in prezent.

Desi nu se stiu foarte multe despre copilaria lui Leonardo, exista un indiciu referitor la cum a inceput sa picteze: intr-o zi un satean i-a dat tatalui sau un scut sa-l decoreze pentru a-l vinde ulterior. Tatal sau i-a dat lui aceasta sarcina, iar Leonardo a pictat un dragon puternic ce parea a iesi din desen.Vazand talentul incredibil, tatal lui Leonardo a inmanat sateanului alt scut si pe cel pictat l-a dus la un atelier renumit. Andrea del Verrocchio, patronul acestui atelier a dorit sa il cunoasca imediat pe copilul cu acest talent formidabil.

Leonardo da Vinci este cunoscut in special pentru picturile sale. Unul dintre cele mai cunoscute tablouri este Gioconda sau Mona Lisa, femeia cu trasaturi atat de fine care redau o mobilitate permanenta si o transparenta a starilor sufletesti. Alte picturi celebre: Buna Vestire (1473-1475), Cina cea de Taina (1495-1497), Sfantul Ioan Botezatorul (1513-1516), etc.

Un alt exemplu de talent pe care Italia ni-l ofera este tenorul italian Andrea Bocelli. Doctor in avocatura, Bocelli si-a valorificat si talentul artistic, urmand cursurile tenorului italian Franco Corelli. Cu peste 65 de milioane de albume vandute in toata lumea, Bocelli a cunoscut un succes incredibil atat prin vocea sa cat si prin exemplul pe care il ofera in ciuda problemei de vedere.

“Nu  cred ca cineva decide sa devina cantaret, este decis pentru el in urma reactiilor celor din jur”. (Andrea Bocelli)   

Andrea Bocelli este apreciat pentru un dublu dar: primul  il reprezinta timbrul vocal, recunoscut ca o semnatura, puternic, cu o versatilitate impresionanta de la o piesa la alta. Al doilea aspect este unul mai delicat, si se refera la momentul din adolescenta, cand pierderea vederii i-a oferit lui Bocelli o sensibilitate accentuata care l-a ajutat sa depaseasca barierele, facandu-l sa exceleze in interpretarea versurilor.

“Nu poti vedea corect decat cu sufletul. Esentialul este invizibil”. Acesta pare sa fie gandul care ii guverneaza talentul si determinarea in tot ceea ce face….si rezultatul este evident atat in recordurile de vanzari cat si in sulfetele publicului care il iubeste. Cu toate ca nu poate vedea lumea care il priveste cu admiratie,  poate doar sa auda aplauzele incarcate de emotie de la sfarsitul recitalului…

Ce nu stiati despre Italia:

 • Pizza a fost “inventata” in Napoli in jurul anului 1860, si este printre putinele cuvinte intelese in intreaga lume
 • Italia a contribuit in domeniul stiintific prin inventia unor instrumente precum: termometrul, barometrul, bateria electrica si telegrafia fara fir
 • Italia este a patra tara ca numar de vizitatori si are mai multe camere la un hotel decat orice alta natiune din Europa
 • Milano este reperul modei italiene si al finantelor
 • Italia are cel mai mare numar de site-uri  culturale recunoscute de Patrimoniul Mondial UNESCO

Reguli si eticheta cand calatoresti in Italia:

O buna impresie si cunostinte minime cu privire la cultura si civilizatia italienilor, duce la cimentarea unei relatii de durata. Daca aveti de gand sa vizitati Italia, e recomandabil sa tineti cont de cateva aspecte privind regulile lor de conduita:

 • Haine: Daca este vorba de intalniri de afaceri, imbracamintea trebuie aleasa cu grija, o tinuta formala, accesorizata potrivit este o carte de vizita care reda nivelul de educatie si statutul social. Nu uitati ca italienii au un simt estetic foarte fin, astfel ca modul cum percep pe ceilalti sau felul in care sunt perceputi este foarte important.
 • Salut: Cand cunoasteti pe cineva pentru prima oara, regulile de conduita cer sa strangeti mana persoanei in cauza, la fel si la plecare.
 • Limbajul corporal: Italienii sunt printre popoarele europene care se folosesc cel mai mult de limbajul trupului. Pentru a se evita interpretarile gresite, este bine sa mentineti contactul vizual si sa adoptati o postura decenta si formala.
 • Cadouri: Daca sunteti invitat in vizita, este frumos sa oferiti gazdei un cadou, o mica atentie. Alegeri potrivite ar fi: florile, ciocolata, dvd-urile cu muzica, cartile, accesoriile de birou. Evitati insa  trandafirii si crizantemele, ambalajele de cadou de culoare negru-auriu sau violet.
 • Eticheta business: Pe langa tinuta, mai exista numeroase alte aspecte esentiale pentru a face fata cu bine unei intalniri de afaceri: punctualitatea, o carte de vizita in limba romana si italiana, apelarea la serviciile unui interpet.
 • Manastiri, biserici: Ca in orice parte a lumii, vizitarea unui lacas de cult in Italia cere decenta in vestimentatie si comportament.