Traduceri legalizate de limba franceza in Bucuresti, sector 1

Traduceri sector 1
Despre Franta
http://www.traducerisector1.ro/curiozitati-despre-franta.html

© 2013 Traduceri sector 1
Home - Contact - Imprint

Biroul de traduceri autorizate limba franceza, Albion:

Numai la  biroul de traduceri Albion (sectorul 1, Str. Putul lui Zamfir nr.26, Bucuresti) gasiti:

 • O echipa de profesionisti care identifica in mod corect necesitatile dvs si va ofera solutia  potrivita!
 • Vorbitori nativi de limba franceza care garanteaza lucrari de calitate si respectarea tuturor detaliilor si rigorilor cerute de aceasta limba!
 • Traduceri caracterizate prin: corectitudine, cursivitate, calitate
 • Servicii de interpretariat simultan de limba franceza, prin telefon sau video, pentru a va garanta succes in cadrul intanirilor de afaceri, conferintelor si nu numai!
 • Preturi competitive

Literatura franceza...

Charles Baudelaire, poet francez

 • Charles Baudelaire, poet francez al secolului 19, este considerat revolutionarul liricii franceze si europene, impresionand prin originalitatea sa, si avand o influenta puternica asupra viziunilor poetice a autorilor mai tarziu.
 • De asemenea, Charles Baudelaire s-a facut remarcat si ca traducator al lui Edgar Allan Poe si critic literar.


  "Contemple-les, mon âme;
  ils sont vraiment affreux!
  Pareils aux mannequins;
  vaguement ridicules;
  Terribles, singuliers
  comme les somnambules;
  Dardant on ne sait
  où leurs globes ténébreux....

      ("Charles Baudelaire,
       Les fleurs du mal")

Pentru experiente de neuitat, fa o plimbare prin Luvru si admira operele care au marcat istoria universala. Te vei simti cu siguranta privilegiat sa fi spectator la minunea culturala pe care o ofera acesta.

Daca aveti neclaritati si doriti mai multe informatii, nu ezitati sa ne contactati. Va stam la dispozitie non-stop, iar pentru noi fiecare dintre clienti conteaza si va fi tratat cu atentie maxima!

Minunatiile Frantei

Capitala Frantei, Parisul este principalul centru al economiei franceze si un punct de referinta pentru turisti, gazduind o multime de monumente, muzee si magazine.

Printre cele mai cunoscute obiective turistice pe care le ofera Parisul, amintim:

 • Turnul Eiffel, simbolul Parisului
 • Arc de Triomphe, monument ce commemoreaza victoriile Frantei
 • Catedrala Notre Dame
 • Panheonul din Paris, biserica si mormant al celor mai mari personalitati ale Frantei
 • Muzeul Luvru, ce gazduieste opere de arta celebre, inclusiv Mona Lisa si statuia Venus din Milo
 • Champs-Élysées, strada faimoasa a Parisului de obicei plina de turisti

In aglomeratia urbana a Parisului, pastrati-va putin timp pentru a vizita Disneyland-ul sau pentru a savura o ciocolata calda la una dintre cafenelele chic din centru. Si pentru impatimitii shopping-ului se gasesc solutii...magazine cu cele mai noi modele vestimentare asteapta sa fie vizitate !

Turnul Eiffel, simbolul Parisului, a fost considerat pana in 1931 cea mai inalta constructie din lume. Turnul are 3 nivele: pentru primele 2, accesul se face atat pe scari cat si cu liftul, in schimb accesul la ultimul nivel se face exclusiv cu liftul.

Cel mai vizitat loc din Paris este mereu aglomerat iar cozile la intrare pot fi foarte mari. Cu toate acestea sa mergi in Paris si sa nu vizitezi Turnul Eiffel este de neconceput.                                                                         

Catedrala Notre-Dame din Paris este chintesenta artei franceze medievale. Este si motivul pentru care a inspirat multe opere literare sau artistice, precum Cocosatul de la Notre-Dame a lui Victor Hugo sau comedia muzicala Notre-Dame de Paris a lui Luc Plamadon si Richard Cocciante.

 • Episcopul Maurice de Sully a inceput constructia in 1163. Catedrala a fost construita in stil gotic  devenind prototip pentru catedralele viitoare din Franta
 • Podelele catedralei sunt acoperite cu modele si motive geometrice, printre care se numara si cunoscutul semn svastica. Labirintul realizat pe podea a fost asezat in anul 1288
 • Catedrala Notre Dame din Amiens a fost trecuta in lista patrimoniului mondial UNESCO incepand cu anul 1981                                      

Muzeul Luvru este cel mai mare muzeu de istorie si arta din Franta si unul dintre cele mai importante din lume.

Muzeu cu caracter universal, Luvru gazduieste opere de arta din epoci diferite ale civilizatiei, de la picturi, sculpturi, desene pana la ceramica, obiecte arheologice sau alte obiecte de arta.

Muzeul este impartit in 8 sectiuni, fiecare destinata unei colectii, cu o arhitectura variata si o suprafata de aproape 20.000 metri patrati.

Piramida de sticla din afara Muzeului este o cladire memorabila devenind deja un simbol al institutiei.

Desi este unul dintre cele mai faimoase obiective turistice, putini sunt cei care il vad in intregime, deoarece dimensiunile sale impresionante sunt in defavoarea timpului pe care il avem de obicei la dispozitie. Daca totusi doresti sa cunosti in profunzime Luvru, te invitam sa urmezi pasii de mai jos:

    1. Cand sa mergi:

 • mergi dimineata la ora deschiderii cand este putina lume si vei avea mai mult timp sa colinzi numeroasele sali
 • mergi in timpul saptamanii cand sunt comparabil mai putini turisti decat in weekend
 • mergi in extrasezon pentru a evita cozile interminabile si neplacerile cauzate de aglomeratie

   2. Ce vei vedea:

Gandeste-te la ceea ce te intereseaza sa vezi si fa un plan consultand site-ul oficial. Astfel vei pastra cele mai frumoase amintiri si nu vei pierde vremea in sectoare care nu te impresioneaza.

   3. Cu cine mergi:

Este evident ca Luvrul nu poate fi perceput la fel de doua persoane. Daca iti petreci timpul cu o persoana plictisita si total neinteresata, atitudinea ei va influenta starea ta si modul in care percepi operele de arta.

   4. Odihna si masa:

Salile muzeului detin canapele si tabureti pe care te poti odihni dupa o lunga plimbare....la pranz poti servi masa chiar in interiorul muzeului, iar preturile sunt aceleasi ca cele de la restaurantele si terasele din Paris.

  5.  Suveniruri:

Ca mai toate muzeele din Franta, si Luvrul este dotat cu boutique-uri de unde poti cumpara diverse produse cu tematica.


Lumea Disney

Din categoria destinatiilor turistice in Franta, nu puteam omite celebrul Disneyland din Paris, un loc fermecat in care toate visele devin realitate!

Personajele desprinse din povestile copilariei va intampina si va insotesc, oferindu-va clipe de neuitat! Spectacolele, paradele si concursurile in compania celor mai indragite personaje vor umple albumul de amintiri placute atat pentru copii cat si pentru parinti, pentru ca Disneyland este in primul rand o destinatie de familie!

Disnayland Paris este o statiune de vacanta si recreere in Marne-la-Vallée, un oras nou aflat in zona de est a Parisului. Complexul cuprinde 2 parcuri tematice, un centru comercial, districtul de mese si de divertisment si 7 hoteluri aflate in proprietatea Disney.

Nu putem vorbi de Disney fara a aminti de  “parintele” acestei lumi de basm si co-fondatorul studioului “The Walt Disney Company”. Walter Elias Disney a fost regizor, animator, scenarist, unul dintre cei mai cunoscuti producatori de film din lume, si castigator de 22 de ori al premiilor Oscar.

Alaturi de fratele sau, Roy O. Disney, acesta a fost co-fondator al companiei Disney si creator al celor mai cunoscute si iubite povesti si personaje, inclusiv al celui pe care majoritatea il considera alter-ego-ul sau, Mickey Mouse.

Numele lui a ramas in istoria cinematorafica si in inimile copiilor de pretutindeni, lasand in urma un patrimoniu important pentru domeniul animatiei si al divertismentului.